Aanvullende zorgverzekering

Elke fractie van een seconde kan je hele leven veranderen:

  • Je dochter blijkt 6 maanden na de geboorte doof te zijn.
  • Je zoon steekt achter de ijskar de straat over en wordt gegrepen door een auto.
  • Het eerste ritje met de brommer wordt meteen fataal en je zoon eindigt onder de vrachtwagen.
  • Op 40-jarige leeftijd krijg je een hersenbloeding en ben je halfzijdig verlamd.
  • De leeftijd eist zijn tol en je kan niet meer zelf instaan om je boodschappen te doen, te koken, te poetsen etc.

In voorgaande gevallen is er steeds sprake van hulpbehoevendheid. Door de verschuiving van de zorg van het ziekenhuis naar de thuiszorg ontstaat er een leegte. Wie zal uw zorgen organiseren? Wie zal er voor u zorgen als u thuis zorgbehoevend bent? Wie zal deze kosten betalen? Belangrijke vragen die naar boven komen wanneer u hiermee geconfronteerd wordt.

Om niet-medische kosten te vergoeden, voorziet de Vlaamse overheid de Vlaamse Zorgverzekering. Wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet, hebt u recht op een uitkering van €130 per maand. Dit volstaat echter niet om uw hele huishouden te organiseren en te onderhouden.

Om hieraan tegemoet te komen, bestaat er DKV HOME CARE. U hebt de keuze uit 4 formules van BASIC tot TOP. Zij garanderen u zorgmanagement (iemand die de thuiszorg organiseert en coördineert), zorg in natura na een ziekenhuisopname (vb. gezinshulp, poetshulp, oppas, …), een vaste maandelijkse vergoeding bij langdurige thuiszorg en een vaste maandelijkse vergoeding bij langdurige opname in een woon- en zorgcentrum vanaf uw 75ste verjaardag.

 

Documenten