U vertrekt binnenkort op sneeuwvakantie? Bent u wel goed voorbereid en verzekerd?

03C05989

Droomt u ervan om binnenkort op de latten te staan in de verse sneeuw? Ergens in de Alpen, Pyreneeën of een andere bergketen? Zorg er dan voor dat u onbezorgd op reis kunt gaan.

Sluit de juiste verzekeringen af en bereid u goed voor. Dan kunt u volop profiteren van uw wintervakantie.

U moet uw reis annuleren?

U wordt ontslagen om economische redenen? Iemand uit uw familie overlijdt enkele dagen vóór uw vertrek? Uw zoon breekt zijn sleutelbeen op school en moet geopereerd worden? Het zijn drie voorbeelden van situaties waarin u gedwongen bent om uw reis te annuleren, op eigen kosten.

Een annuleringsverzekering beschermt u tegen onverwachte gebeurtenissen.

Als u dat wilt kunnen we samen overlopen in welke gevallen u wel of niet verzekerd bent. Als u bijvoorbeeld drie dagen vóór uw vertrek naar de Franse Alpen plots meer zin krijgt om naar de zon op Tenerife te trekken, dan is dat uiteraard geen geldige reden om de kosten voor de geannuleerde reis te laten vergoeden door de verzekering.

U raakt gewond tijdens het skiën

Tijdens een afdaling op de eerste dag van de reis maakt u een harde val en scheurt u uw kruisbanden. U wordt ter plaatse opgenomen in het ziekenhuis en moet een operatie ondergaan. Uw skireis is meteen ten einde. Na enkele dagen wordt u met het vliegtuig gerepatrieerd naar België.

U had vooraf alvast uw verblijf en andere kosten zoals de skipas en de huur van het skimateriaal voor uw volledige vakantie betaald. In plaats van dagelijkse sneeuwpret krijgt u een lange revalidatie en nog heel wat extra rekeningen: de kosten voor uw repatriëring, uw ziekenhuisverblijf …

Een bijstandsverzekering bespaart u deze financiële zorgen.

  • Zo’n verzekering betaalt uw medische kosten en de kosten voor de repatriëring.
  • In bepaalde gevallen is het ook mogelijk om een gedeelte van het bedrag betaald voor de skipassen en het gehuurde skimateriaal terug te krijgen.
  • U kunt een reisbijstandsverzekering afsluiten voor één vakantie of voor een volledig jaar.

U skiet iemand anders omver en die raakt gewond

U bent verantwoordelijk voor het ongeval en dat moment van onoplettendheid kan u duur komen te staan, afhankelijk van de ernst van de schade.

Laat ons hierover praten om u optimaal te beschermen.

  • Als u een familiale verzekering hebt, dan zal die de schade vergoeden.
  • In sommige bijstandsverzekeringen is ook een aansprakelijkheidsluik opgenomen.

Voorkomen is beter dan genezen

  • Hebt u een goede conditie? Als dat niet het geval is, begint u best minstens 2 maanden voor uw vertrek aan de opbouw van uw conditie.
  • Leef altijd de veiligheidsvoorschriften op en rond de pistes na.
  • Controleer steeds de kwaliteit en veiligheid van uw skimateriaal.
  • Draag altijd een helm als u gaat skiën of snowboarden.
  • Gebruik uw gezond verstand: neem geen onnodige risico’s.

Opgelet! Buiten de piste skiën is vaak niet verzekerd!

Als u buiten de piste wilt skiën, is het belangrijk om te weten of u al dan niet verzekerd bent. Als dat niet het geval is, kan ik u advies geven over uitbreidingen aan uw contract. Dat kan u heel wat ongemakken en kosten besparen die verbonden zijn aan de risico’s van deze meer en meer verspreide praktijk, die toch gevaarlijk is.

Laten we hierover praten voor u vertrekt!

 

, ,